En lo fer lo vi en la tina, se usa en Rosselló posar la verema ben pitjada en la tina,
y després de aver acabat de posar tota la verema, no la pítjan més, y veig que en
Cathalunya se usa pitjar la tina matí i vespre. Tant quant està lo vi a la tina, jo tinch
per millor no tocar-la, perquè ab lo girar que fan en Catalunya matí i vespre, se
esbrava y pert lo vi la fortor. Per tant en Rosselló són més forts los vins que en nin-
guna part de Catalunya, ab tot entenc que lo terratori ne és la causa.
"El llibre dels secrets d'agricultura, casa rústica i pastoril" 1617. Miquel Agustí.
Llegados a este punto de la historia, la verema casi a punto, nos sentimos como aquellos pagesos del Rosselló...
"El llibre dels secrets d'agricultura, casa rústica i pastoril" 1617. Miquel Agustí.
Llegados a este punto de la historia, la verema casi a punto, nos sentimos como aquellos pagesos del Rosselló...
No hay comentarios:
Publicar un comentario